top of page

Winning price for renewing landscape painting/
Vinder af pris for fornyelse af landskabsmaleriet

"Landskabet, og de mennesker, der bor og arbejder i det har gennem århundreder været flittigt brugt som motiver af nogle af vores mest elskede danske malere. Det er et vigtigt og smukt stykke dansk kulturhistorie.

Den tradition vil Landbrugets Kulturfond gerne holde i live, og har med en stor priskonkurrence sat fokus på landskaberne i det 21. århundrede. ”Nutidslandskaber og de mennesker og redskaber, der former den” er titlen på den konkurrencen, hvis tre bedste bidrag modtog deres velfortjente priser fredag i Axelborgs historiske rådssal.

Bidragene til konkurrencen var præget af stor kvalitet og spændvidde. Men dommerne var ikke i tvivl om, hvilket billede, der bedst løste opgaven. Karen Gabel Madsen modtog førsteprisen på 100.000 kr. for et stort maleri af en mark med konturer af en moderne stald og traktorer med redskaber som transparente spor i motivet. Et næsten metafysisk billede men fuld af realisme.

Bedømmelseskomiteen var kunstkritiker, forfatter og mag.art. Bente Scavenius, kunsthistoriker og tidl. direktør for ARoS Jens Erik Sørensen, maler og professor Jesper Christiansen, billedkunstner Allan Otte, Forfatter og journalist Helle Juhl og formand for Kulturfonden Bent Claudi Lassen."

bottom of page